Viure el Nadal amb nens

1. El Pessebre

És una de les tradicions que fa més il·lusió i ens ajuda a explicar als nenes la història del Nadal: com Jesús va nèixer a Betlem junt a Maria i Josep, com els pastors i Reis van anar a adorar-lo, com els àngels van anunciar la bona nova.

Hi han molts contes que ens poden ajudar a visualitzar la història del Naixament del Nen Jesús. Un d’ells és aquest “Jesús ha nacido” que està molt ben redactat i amb dibuixos molt macos.

 

2. La corona d’Advent i l’arbre de Nadal

Si coneixem l’origen d’aquests elements ens ajudaran millor a viure l’Advent.

El cercle de color verd simbolitza la nostra vida, que d’alguna manera sembla rodona perquè cada any es “repeteix” (les estacions es van repetint cada any). Tanmateix, les espelmes que trobem en mitg de la corona simbolitzen la Llum de Jesús que en arribar a les nostres vides ens il·lumina i l’eleva de manera que podem crèixer i lluitar per ser millors cada any.

Això també ho poden entrendre els nens, si els expliquem que cada any intentem lluitar per ser millors persones.

christmas-advent

3. Les nadales

Al conte que hem parlat abans, surt una idea molt maca. Quan l’àngel va anunciar a Maria que seria la Mare de Déu, ella es va posar tan contenta que va començar a cantar i donar gràcies a Déu. És una forma molt maca d’explicar als nens l’alegria que suposa l’arribada del Fill de Déu i com ho celebrem cada any al Nadal. I la nostra manera d’expressar-la és cantant nadales.

Podeu posar CDs de nadales quan esteu a casa o al cotxe i veureu com esteu tots de bon humor aquests dies 😉

 

4. Les festes familiars

Els dies de Nadal hi ha tantes celebracions i reunions familiars que els més petits a vegades no ho entenen. Ens pot ajudar a explicar-lis recordar el vertader significat d’aquestes festes i reunions que ens permeten compartir temps de qualitat en família i estar pendents dels altres. Especialment dels avis, que a vegades necessiten més atenció durant aquest temps. És bonic ensenyar als nens a cuidar als nostres grans i mimar-los, i no nomès al revès.

Nadal pessebre

5. Els regals

Cada família ho viu de manera diferent, però el significat és el mateix: els regals que rebem aquests dies són fruït d’aquesta alegria i amor entre nosaltres. No ens deixem endur pel consumisme mundà i recordem que es tracta de tenir detalls amb els que estimem.

 

Esperem que aquestes idees is ajudin a viure aquestes festes nadalenques i gaudir-les amb els nens.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s