Arquitectura, trencadís i cultura

Els alumnes més grans de Viaró Infantil Global School ens hem endinsat en un nou projecte ple de llum, colors, natura i línies corbes. Ho hem fet de la mà d’un dels arquitectes més importants de tots els temps: Antoni Gaudí. Tots els alumnes han col·laborat  portant informació per elaborar un mural en forma d’exposició: on va néixer, com era, la seva professió, les seves fonts d’inspiració, les seves obres…

Ben a prop, a la ciutat  de Barcelona, han descobert la seva arquitectura: el temple de la Sagrada Família, la Pedrera o la Casa Batlló. Aquesta darrera sabeu què representa? La llegenda de Sant Jordi: on un drac corona la teulada amb la creu del cavaller, on el balcó més petit de dalt la façana és el de la princesa i on les columnes i balcons representen els òssos de les víctimes del drac.

Els ha fascinat la tècnica del trencadís, tan present al Parc Güell, on una gran sargantana els ha servit d’inspiració per fer la seva.

Vitralls de colors s’han fet presents a la nostra escola amb la tècnica de punxar; les nostres finestres s’han decorat: tot il·luminant de colors el terra i les parets.

La visita a La Colònia Güell i a la seva Cripta ha estat l’espai escollit per poder fer una classe a l’aire lliure. Vam aprendre més i millor amb una de les obres d’en Gaudí. Amb les explicacions que ens va oferir una guia,  els alumnes han descobert molts detalls d’aquesta Colònia i la seva Cripta. Després de la seva visita han pogut fer un taller decorant amb pintura pinyes naturals com si es tractessin de vitralls gaudinians.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s