El conte d’en Puff-Puff

El nostre musical de fi de curs “Mira al Cel” ha estat el nostre punt de partida per desenvolupar amb els alumnes de P3 els projectes d’aprenentatge d’aquest curs, tot imaginant la vida a una altra galàxia.
Tenint en compte l’edat i les motivacions de la classe dels Ossets, alumnes de P3, i sense deixar de banda el nostre ball -on érem uns marcians molt eixerits- vam decidir escriure un conte entre tots.
Primer vam pensar en com podia ser el nostre protagonista i li vam posar un nom: en Puff-Puff. Al primer trimestre a les activitats de consciència fonològica havíem treballat les onomatopeies i ara recollíem el fruit!
I en aquest punt les preguntes van ajudar a inventar una història: On viu? Quins amics té? A què li agrada jugar? Com és el seu mitjà de transport? I moltes altres qüestions que es van anar decidint en la mesura que el nou conte prenia forma.
Per tal que ells puguin explicar la història als seus pares, vam decidit afegir el suport de pictogrames. D’aquesta manera introduïm el codi escrit i la lectura d’imatges, tot donant l’oportunitat que els nens es transformin en protagonistes de la història que hem inventat entre tots.
L’Aprenentatge basat en projecte permet treballar amb els petits l’àmbit artístic i creatiu, moltes activitats permeten que cadascú faci volar la seva imaginació. Des de la nau d’en Puff-Puf, al seu planeta… un món ric en color i textures.

Finalment la coreografia del Musical, on tots eren una mica Puff-Puff. Un alienígena simpàtic i rialler que només viu a la imaginació dels nens.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s