Obrim les ales a la curiositat!

Els infants comencen a tenir curiositat des del moment en què comencen a veure i a desplaçar-se. La curiositat els permetrà anar explorant el món que els envolta i alhora anar construint els seus aprenentatges. Per aquesta raó, és important que els adults respectem la necessitat d’exploració constant dels nens, posant límits en contextos inapropiats, però sense deixar de banda la curiositat innata dels nens. En ocasions sense donar-nos compte, utilitzem frases com: no et moguis, para quiet, no siguis pesat, deixa això, no ho toquis tot… però no hem d’oblidar que els infants en les primeres edats utilitzen els sentits i el moviment com a via principal d’aprenentatge. Gràcies a aquesta habilitat per tocar i més tard de qüestionar-se les coses, els nens s’aniran convertint en persones reflexives i capaces d’aprendre per si mateixes.

Com podeu veure els aneguets som petits exploradors, sempre volem saber-ne més i més…

Ens agrada manipular el material

Gaudim observant…

Ens agrada jugar al pati i descobrir què s’amaga darrera la finestra

I també darrera un mocador

Per tant, des de casa i des de l’escola hem de respectar i potenciar la curiositat dels nens per a que, mica en mica, vagin aprenent com funciona el món que els envolta i en un futur puguin conviure de manera responsable i així arribin a ser feliços.

No tallem les ales a la curiositat innata dels nens!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s