Adaptació i moviment a l’aula dels peixets

Els peixets de P0 ens inaugurem per primera vegada el blog de l’escola! I us volem ensenyar què bé ens ho passem i com va la nostra adaptació.

Sabem que s’ha de passar aquest període d’adaptació que necessiten tant els infants com els adults per acostumar-se a un nou espai, un nou horari i una nova persona de referència. Cada infant porta el seu ritme i viu a la seva manera aquest procés.

La família és el primer i més important context afectiu del nen. És l´entorn de referencia i pertinença i on s’estableixen els vincles afectius més forts. A l’escola aquests vincles poden ser més fluixos tot i que per alguns poden ser molt significatius.

Un dels aspectes més importants és el seu desenvolupament neuromotor, que treballem a través de l’estimulació sensorial posant al seu abast diferents recursos que els permetin anar desenvolupant-se motriument.

El desenvolupament psicomotor durant el primer any de vida és la base per al progrès en la resta d’àmbits de desenvolupament: cognitiu, lingüístic i social, ja  que el nadó aprèn mitjançant l’exploració sensorial del món que l’envolta. Per això és imprescindible el moviment: reptar, tocar, agafar un objecte i mirar-lo… Sempre respectant els diferents ritmes d’aprenentatge.

Us animem a posar-ho en pràctica també a casa, són jocs molt divertits, ells en gaudeixen molt i alhora van assolint poc a poc el seu desenvolupament. Es poden utilitzar milers de recursos i materials per a treballar-ho.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s