A moure’s!

A l’aula dels aneguets cada dia potenciem les capacitats motrius. Per tal de poder oferir el temps necessari a cada alumne i respectar les seves capacitats i ritmes d’aprenentatge, dividim el grup en dos. Un dia un grup treballa la motricitat gruixuda a l’aula de psicomotricitat…

…i l’altre es queda a la classe potenciant la motricitat fina.

És important remarcar que la psicomotricitat permet a l’infant explorar i investigar, superar i transformar les situacions de conflicte, enfrontar-se a les seves limitacions, a relacionar-se amb els altres, a conèixer i a oposar-se a les seves pors, a gaudir del joc en grup y a expressar-se en llibertat. A més a mes, l’ajuda a dominar el seu moviment corporal millorant la seva relació y comunicació amb el món que l’envolta. Es a dir, l’ajuda a potenciar el seu desenvolupament global: motriu, cognitiu i emocional.

Les estones de motricitat també són enriquidores per observar i treballar el caràcter de cada infant: el que té por a passar per sota del túnel, el que no vol saltar, el que necessita primer observar, el més agosarat que necessita aprendre a esperar, el que va ràpid, el que va més lent…

Així, doncs, és important respectar el ritme de cada infant i acompanyar-lo en el seu propi procés d’aprenentatge.

Per tal que els infants tinguin un aprenentatge significatiu, cal oferir un material que els agradi i que sigui atractiu per ells. Com millor aprenen és mitjançant el joc.

Cal recordar, que els nens no únicament potencien i desenvolupen les seves habilitats motrius al llarg d’aquestes estones programades, sinó en qualsevol de les accions que fan de manera natural al llarg del dia: córrer, saltar, recollir joguines, menjar, asseure´s i aixecar-se de la cadira, pujar i baixar el tobogan…qualsevol d’aquestes situacions els ajuda a millorar la seva habilitat motriu.

Com podeu veure han gaudit d’aquestes estones i han millorat molt la seva habilitat motriu. Que grans s’estan fent aquests aneguets, no hi ha qui els pari!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s