Juguem a construir!

Tots els nens i nenes en algun moment de la seva infància construeixen, i si ens fixem cadascun ho fa a la seva manera. Alguns construeixen en horitzontal, uns altres en canvi en vertical intentant fer la torre més alta, uns altres construeixen el seu món interactuant amb animals, personatges… 

L’espai de construccions que tenim a l’aula permet als infants jugar sense límits i manipular els diferents materials com ells vulguin. Poden jugar amb el tren (alguns el fan passar pel túnel i d’altres simplement construeixen un circuit), a fer construccions altes o baixes, a posar les peces en fila, a jugar amb els troncs i els animals creant les seves pròpies històries. Es a dir, permet als nens pensar de manera creativa, inventar i resoldre problemes. Com podeu veure no els hi falta imaginació en aquests conillets!

Jugar a construir, és un joc que els hi aporta sempre gran satisfacció i una sensació d’èxit que ajuda a la seva autoconfiança i autonomia. 

A més, augmenta les habilitats motores, espacials i de psicomotricitat fina, així com la coordinació ull-mà. També aprenen sobre les característiques dels diferents materials (equilibri, pes, dimensions, perspectiva…), i diferents formes d’utilitzar-los. L’espai de construcció no només potencia les habilitats matemàtiques, sinó també de llenguatge i inclús socials i emocionals, ja que facilita el joc cooperatiu. 

Estem gaudint molt d’aquest espai que tenim a la nostra aula!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s