Treballem la tardor!

Ja som a la tardor i els peixets l´estem treballant! Ho fem a través d’estimulació sensorial i una de les millors maneres és estimulant el sentit del tacte manipulant fulles dels arbres. L´estimulació tàctil és molt important per tots els nens, per ser un dels sentits que es desenvolupen des del naixement, ja que la resta dels sentits es van desenvolupant a mida que van passant els mesos fins arribar a la seva plenitud. Per tant, per aquesta raó és fonamental que els nens iniciïn el seu aprenentatge a través d’aquest sentit ja desenvolupat.

Les primeres sensacions a través del tacte són més intenses i importants i el món està ple de textures per a que els nens puguin aprendre a investigar fent ús del tacte.

Una bona activitat és fer espais d´estimulació i el que hem fet ha estat disposar una catifa plena de fulles d’arbres ja caigudes i els nens lliurement les manipulen i experimenten amb elles i el mateix hem fet amb elements de la tardor: carbassa, moniato, pinyes…

Aquests espais es poden anar variant amb diferents materials, sempre hem de tenir en compte la mida de les fulles o materials segons la capacitat per manipular que tinguin els nens.

Ha resultat una molt bona experiència! Us animem a que ho feu a casa!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s