Escola de pares

La societat ens exigeix cada vegada més formació per desenvolupar plenament les nostres tasques en l’àmbit professional: màsters, post-graus, congressos… la oferta per ampliar els coneixements en qualsevol àmbit laboral és molt extensa.

Però: qui ens ensenya a ser pares? Massa sovint oblidem que la nostra responsabilitat educativa com a mares i pares de família és la nostra “feina” més important.

Com a tal, hauríem de dedicar-li també una formació específica, ben fonamentada i que ens ajudi a formar un bon criteri educatiu per cadascún dels nostres fills.

Hi ha cada vegada més mares i pares de família que opten per llegir llibres d’educació o assistir a xerrades educatives organitzades per l’escola, recursos que, sens dubte, ajuden a créixer en aquest afany d’educar millor.

Des de la nostra escola però, ja fa anys que s’ha volgut fer un pas més enllà, implementant un recurs formatiu consolidat arreu del món: els Cursos d’Orientació Familiar (COFs). Els COFs són cursos de poques setmanes de durada, organitzats des de l’Associació FERT i impartits a la pròpia escola per a grups reduïts de matrimonis segons les edats dels fills. En aquests cursos es treballa mitjançant la discussió en grup d’un cas pràctic que posteriorment es tracta de nou amb un moderador expert que ajuda a elaborar criteris i idees practiques per ajudar a afrontar les dificultats del dia a dia educacional dels nostres fills segons la seva edat.

Els pares i mares que participen d’aquests cursos, es troben amb altres famílies que estan passant per situacions similars, i això els ajuda molt a trobar solucions conjuntes als conflictes que poden tenir dia a dia.

Així doncs, temes com les rebequeries d’un infant petit, la gelosia entre germans a la segona infància o l’autoritat durant l’adolescència es tracten d’una manera realista, veraç i pràctica que ajuda als pares a afrontar cada etapa educativa amb més preparació i recursos.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s