Seguim construint tots junts, seguim units.

Des de Viaró Infantil seguim atenent els nostres alumnes i les seves famílies perquè sabem que és molt important que se sentin acompanyats en la tasca educativa.

A P5, abans del confinament, els alumnes es trobaven en un moment d’efervescència en el seu procés de lectura i escriptura. Podem dir que el nostre gran repte ha estat seguir lluitant plegats, famílies i mestres, per seguir mantenint i/o avançant en aquesta línia.

Cada dia, treballem:

  • Activitats de llenguatge: els nens aprenen per imitació i repetició.

Entre elles, trobem el conte, la cançó, la poesia, la dita, l’embarbussament i les endevinalles. Totes elles ajuden a augmentar el vocabulari, la memòria, la comprensió i fins i tot ajuden a millorar la pronúncia i l’articulació.

Quina alegria tenim quan els nostres nens ens envien vídeos recitant alguna de les activitats que els proposem. És un regal!

  • Activitats de consciència fonològica: és la base per a la lectoescriptura.

La treballem a partir de jocs d’escoltar, de rimes, de paraules i frases, d’articles femenins i masculins, singulars i plurals, del reconeixement de síl·labes, de sons inicials i finals, de fonemes i de lletres.

Ens encanta quan els nostres alumnes ens envien les seves frases, rimes… mitjançant fotos o vídeos. Algunes són ben divertides!

  • Activitats de lectura: la majoria dels nens es troben en un moment òptim.

La treballem respectant el moment de desenvolupament de cada nen, el seu ritme maduratiu i la seva motivació.

És important marcar un ritme general a la classe però després atendre a cada nen de forma individualitzada, sense presses ni pressió, amb constància i motivació. Per això, aquests dies, a Viaró Infantil seguim mantenint la lectura individualitzada online amb tots els alumnes.

Com ens agrada l’esforç, la concentració, l’atenció i l’alegria amb que tots porten a terme l’activitat! És espectacular!

  • Activitats de lectoescriptura: combinem la lectura i l’escriptura.

La treballem a partir de gran diversitat de petites tasques com el reconeixement de paraules, resseguiment de lletres i/o frases, còpies, relacions entre imatges i paraules, reconeixement de grafies dins de mots, petits dictats… Sense oblidar-nos de parar atenció a la direccionalitat, a l’espai i a la prensió del llapis.

És impressionant com arriben a treballar de bé!

Realment és increïble com a través de petits vídeos i missatges els nens es deixen captivar i s’esforcen per superar-se… Com les famílies s’han bolcat en ajudar els seus fills i en transmetre el feed-back a les mestres d’allò fet, d’allò que costa, d’allò que els inquieta, d’allò que els agrada…

Més que mai, seguint l’ideari de l’escola, famílies i mestres anem en paral·lel, formem equip. Estem en contacte constant, treballem plegats.

Veritablement per a totes les mestres, és un gran regal la implicació i participació de totes les famílies i alumnes.

Moltes gràcies a tots! Seguim construint tots junts! Tot anirà bé!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s