Viaró i les famílies. Treball en equip!

A Infantil ens ajuda saber que les famílies, les mestres i el col·legi formem un equip, en el que tots tenim un projecte comú: l’acompanyament en el creixement de cada nen i nena que arriba cada dia a l’escola.

Quan un nen o nena inicia la seva etapa a Infantil Viaró, no comença sol sinó que comencem tots junts, escola i família, un nou camí amb un projecte comú on el protagonista és aquest nou alumne amb les seves necessitats, el seu potencial i el seu temperament, que és únic i diferent dels altres, fins i tot dels seus germans. També cada família té unes peculiaritats que la fan única, i dintre d’aquest context comença la nostra feina, el nostre acompanyament.

Procurarem que el projecte educatiu, l’entorn i els mitjans materials siguin els més adients per a cada alumne, però hi ha un altre factor, molt important perquè tot això doni els seus fruits: el treball en equip amb la família. La nostra activitat és necessàriament complementària a la tasca de cada família i precisament perquè cada família és un  món, ens hem de conèixer i treballar junts per obtenir els millors resultats.

Cada família té consciència de la importància de la seva tasca des del naixement del seu primer fill, fins que l’últim ja és gran; tot aquest recorregut és el que fa que cada any sigui especial i diferent a cada família. No existeixen les famílies estàndard i es per això que l’escola entra en aquest àmbit per complementar la tasca de cadascuna, amb respecte i responsabilitat. Aquest acompanyament sempre ha sigut necessari, però potser ara encara ho és més, donada la complexitat de la realitat actual on les famílies es troben amb canvis constants que les obliguen a adaptar-se.

Cada família pren consciència del seu paper i necessita les eines necessàries per pensar i planificar el camí que vol seguir. En aquest context les nostres famílies tenen al seu abast molts mitjans on podran escollir els que millor s’adeqüen a les seves necessitats: reunions de pares, cursos d’orientació familiar, conferències amb experts en temes educatius, etc.

La implicació de les nostres famílies a Viaró és de gran ajuda per nosaltres i la comunicació fluida en ambdues direccions té un valor essencial. En aquest àmbit les entrevistes periòdiques de pares i mestres son fonamentals per assolir els objectius proposats i dibuixar el camí a seguir. Simplement requereix caminar junts.

També és molt important donar espai a les nostres famílies perquè es puguin conèixer, ja que compartiran aquest camí al llarg de molts anys, alguns des de P0 fins a 2n de batxillerat. La convivència entre famílies, tant en activitats lúdiques com de formació, és molt important per tal que aquest creixement i acompanyament sigui enriquidor. Per això organitzem activitats on es puguin trobar en un entorn agradable i lúdic.

Marta Carreras

Coordinadora de Famílies i Promoció


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s