Gaudim aprenent amb el projecte “El fons marí”

“M´ho van explicar i ho vaig oblidar; ho vaig veure i ho vaig entendre; ho vaig fer i ho vaig aprendre”. Aquesta és l’essència del treball per projectes, per això a Viaró Infantil treballem les naturals i les ciències a partir d’aquesta metodologia.

Actualment, els alumnes de P4 treballem el fons marí. És un tema que ens apassiona. Construïm la classe a partir del diàleg i la convertim cada dia en un lloc d’investigació. Quan un alumne és capaç d’exposar davant dels companys alguna cosa sobre la matèria, és que realment l’ha entesa i l’ha assimilada.

A partir dels interessos de la classe i dels materials aportats hem dissenyat activitats variades i riques per tal d’arribar a tots els alumnes i a tots els seus ritmes de treball. A Infantil, aquesta recerca i aportació de materials (imatges, contes, cromos, llibres enciclopèdics, dibuixos, materials reals…) seria impossible sense les famílies. Gràcies!

Aquesta metodologia ens ajuda a desenvolupar les rutines de pensament i el pensament crític i creatiu en els nens. 

  • Iniciem el fons marí recollint totes les idees prèvies (Què en sabem?)
  • A partir d’aquí sorgeixen noves preguntes i inquietuds sobre la temàtica (Què en volem saber?)
  • Després, durant uns dies recollim documentació, la interpretem, l’exposem i la comprenem. Mitjançant aquesta recerca fomentem el treball cooperatiu, la motivació, l’autonomia, ensenyem a aprendre i a buscar. El millor és que aquesta manera de fer ajuda a la inclusió de tots els alumnes, tots poden participar.
  • Finalment per treballar el fons marí, duem a terme activitats pensant en les intel·ligències múltiples i amb l’objectiu de plasmar allò que anem aprenent.

No hi ha forma més enriquidora d’aprendre gaudint i compartint!

Carmen Arnalot

Tutora P4


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s